Odwiedzin

sobota, 25 stycznia 2014

Ciasto marchewkowe


Ciasto to jest pomysłem mojego męża, który za kawalerki podobno je kiedyś piekł, więc dziś wypróbowuje jego przepis. O dziwo marchewki nie czuć choć jest jej sporo.

Składniki:

4 jajka
1 szklanka cukru
2 ubite szklanki startej marchwi
2 szklanki mąki
3/4 kostki masła
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cynamonu
tłuszcz do blachy
bułka tarta

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem na puszysta masę, dodać kolejno mąkę z proszkiem, cynamon i marchew, całość mieszamy.
Masło rozpuścić i połączyć z powyższymi składnikami.
Formę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą.
Wylewamy do formy ciasto i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 50 stopni lub do suchego patyczka.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz