Odwiedzin
niedziela, 23 marca 2014
Karkówka w sosie pomidorowym z warzywami
Karkówka to moje ulubione mięsko, które naprawdę szybko się dusi do miękkości.
Składnik:
4-5 plastrów karkówki
2 cebule
30 dag pieczarek
puszka pomidorów siekanych
sól i pieprz
mąka
smalec
Przygotowanie:
Karkówkę lekko rozbijamy, obsypujemy mąką i smażymy na tłuszczu.
Po usmażeniu odstawiamy w ciepłe miejsce a na tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebule.
Po zrumienieniu dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość razem smażymy ok 10 min.
Do warzyw dodajemy pomidory z puszki i szklankę wody - mieszamy i wrzucamy mięso.
Całość dusimy do miękkości ok. 40 min. od czasu do czasu mieszając.
Podajemy z ziemniakami z wody i dowolna surówką.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz