Odwiedzin

niedziela, 23 marca 2014

Karkówka w sosie pomidorowym z warzywami





Karkówka to moje ulubione mięsko, które naprawdę szybko się dusi do miękkości.

Składnik:

4-5 plastrów karkówki
2 cebule
30 dag pieczarek
puszka pomidorów siekanych
sól i pieprz
mąka
smalec

Przygotowanie:

Karkówkę lekko rozbijamy, obsypujemy mąką i smażymy na tłuszczu.
Po usmażeniu odstawiamy w ciepłe miejsce a na tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebule.
Po zrumienieniu dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość razem smażymy ok 10 min.
Do warzyw dodajemy pomidory z puszki i szklankę wody - mieszamy i wrzucamy mięso.
Całość dusimy do miękkości ok. 40 min. od czasu do czasu mieszając.
Podajemy z ziemniakami z wody i dowolna surówką.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz