Odwiedzin
środa, 19 marca 2014
Minipizzerinki
Kolejna smaczna przekąska na imprezę i nie tylko.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
4 pieczarki
cebula
plasterki salami
plasterki boczku surowego
ser żółty kostka
oregano
masło
keczup
Przygotowanie:
Ciasto rozwałkowuje i smaruje niewielką ilości keczupu, posypuję oregano.
Pieczarki myję i kroję w plasterki, cebulę kroję w piórka.
Na maśle najpierw podsmażam cebulę a potem pieczarki.
Na ciasto wykładam pieczarki z cebulą a następnie wykładam nierównomiernie boczek i salami i posypuje serem żółtym.
Całość zawijam wzdłuż dłuższego boku ciasta, dość ciasno.
Wałek z ciasta kroję na 3 cm szerokości ślimaki i układam na wyłożonej papierem blasze.
Piekę w piekanriku w temp. 160 stopni aż do zrumienienia.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz