Odwiedzin
środa, 5 marca 2014
Parówki w cieście francuskim
Pyszna przekąska na imprezę, znika błyskawicznie.
Składniki:
ciasto francuskie
ser żółty plastry
małe paróweczki
Przygotowanie:
Ciasto rozwałkowuje i kroję na długie paski szerokości parówek.
Odcinam z każdego paska tyle ciasta żeby parówkę spokojnie zawinąć tak by nie uciekła.
Na każdy pasek ciasta kładę kawłąek plasterka sera i parówkę surową i zwijam. łączenie dociskam mocniej.
Parówki kładę w 3 cm odległości od siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekam do zrumienienia w 160 stopniach.
Podaję z sosem majonezowo-musztardowym oraz keczupem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz