Składniki:
5 plastrów szynki konserwowej lub innej dużej szynki
20 dag białego sera
2 łyżki majonezu
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Na folii rozkładamy plastry szynki wzdłuż dłuższego boku tak by na siebie zachodziły na przynajmniej 2 cm.
Biały ser mieszamy z majonezem oraz posiekanymi pęczkami koperku i szczypiorku.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Farsz rozkładamy na szynkę na całej długości i szerokości, ale zostawmy kilka cm wolnego na dłuższym boku roladki.
Za pomocą foli powoli i dość ściśle zwijamy roladę w rulon i zawijamy ją w folię oraz wkładamy na przynajmniej godzinę do lodówki żeby się związała.
Po ww. czasie roladę wyciągamy, odwijamy z folii i kroimy w zgrabne romby.
Jako dodatek można podać suszone pomidory.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz