Bardzo lubię łazanki, na blogu jest już kilka ich wersji dzisiaj wersja wegetariańska.
Składniki:
50 dag kapusty kiszonej
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
20 dag grzybków suszonych/ świeżych/ mrożonych
średnia cebula
makaron łazanki (dla dwóch ok. 17 dag)
sól i pieprz
masło
Przygotowanie:
Kapustę kroję na mniejsze kawałki, zalewam wodą tak by było jej nie co więcej niż kapusty, dodaję liście laurowe i ziele i gotuję do miękkości.
Grzyby w zależności: suszone zalewam i czekam aż zmiękną by potem je ugotować do miękkości i pokroić, mrożone rozmrażam i tak jak i świeże kroję na mniejsze części i podsmażam z posiekaną cebulą na łyżce masła.
Makaron gotuję al dente.
Do grzybków dodaję ugotowaną kapustę i łączę z makaronem duszę razem ok 15 min.
Doprawiam sola i pieprzem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz