Gulaszu wołowego nigdy go dość, zwłaszcza gdy jemy go ze zdrową kaszą gryczaną i pysznymi ogórkami kiszonymi mojej mamy - poezja.
Składniki:
30 dag wołowiny lub gulaszu wołowego
średnia marchewka, pietruszka i kawałek selera
mała cebula
0,5 l bulionu wołowego
ząbek czosnku
mały koncentrat pomidorowy
oliwa
sól i pieprz
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i selera po obraniu ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Cebulę kroję w piórka i całość podsmażam na oliwie żeby się przyrumieniło.
Mięso gulaszowe kroję w mniej więcej jednakową kostkę i podsmażam na osobnej patelni a następnie dodaję do warzyw.
Zalewam wszystko bulionem i duszę do miękkości mięsa.
Jak mięso jest już miękkie dodaję koncentrat, odciśnięty czosnek oraz sól i pieprz.
W razie gdyby było mało sosu dodajemy nieco wody.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz