Pasta jajeczna z białym serem jest świetna na śniadanie lub kolację dostarcza sporą i na długo dawkę białka i węglowodanów.
Składniki:
2 jajka
10 dag twarogu (u mnie chudy)
łyżka majonezu
1/2 pęczka szczypiorku i koperku
sól i pieprz
Przygotowanie:
Niezwykły sposób na ugotowanie jajek bez zużycia dużej ilości gazu: jajka wrzucamy do garnuszka i zalewamy wodą ponad skorupkę.
Garnek z jajkami wstawiamy na gaz i zagotowujemy, po czym przykrywamy go i odstawiamy z gazu na 10 min wciąż przykryte.
Gwarantuje że jajka będą na twardo.
Jajka obieramy ze skorupek i siekamy a następnie łączymy z białym serem i posiekanymi szczypiorkiem i koperkiem.
Dołączamy do całości majonez i doprawiamy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz