Odwiedzin
niedziela, 17 sierpnia 2014
Spatzle z boczkiem
Na ten makaron trafiłam z jednej z sieci marketów i postanowiłam go wykorzystać, buszując po internecie znalazłam kilka przepisów a tu prezentuję ich miks.
Składniki:
20 dag makaronu spetzle
20 dag boczku wędzonego (moga być plastry)
4 jajka
10 dag sera żółtego twardego
smalec
sól i pieprz
Przygotowanie:
Na smalcu smażymy pokrojony w słupki boczek.
Makaron gotujemy zgodnie z opakowaniem.
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z serem.
Makaron dodajemy do boczku i zalewamy jajkami.
Całość smażymy chwilkę aż jajka się zetną.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz