Sekretny przepis mojego męża pewnie coś jeszcze w nim ukrył i nie chce powiedzieć ale większość składników mi wymienił.
Składniki dla 2 osób:
70 dag krewetek mrożonych lub świeżych z ogonkami
3 ząbki czosnku
średnia cebula
małe chili
imbir tarty
sól i pieprz
papryka ostra i słodka
oliwa
Przygotowanie:
W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy krewetki smażymy ok 2-3 min. dodajemy posiekana cebule i chili, doprawiamy przyprawami i przeciśniętym czosnkiem, smażymy kolejne kilka minut.
Krewetki są dobre wówczas gdy ładnie odchodzą z nich ogonki i są miękkie, niestety trzeba próbować ich co jakiś czas i dopiero wtedy odstawić.
Najlepiej smakują z pieczywem i mixem sałat.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz