Odwiedzin

niedziela, 5 października 2014

Pasta jajeczna

Przedstawiam wam kolejną wersję pasty jajecznej, która króluje w naszym domu. Tym razem z dużą ilością zieleniny dla zdrowia.

Składniki:

3 jajka
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy chrzanowej lub chrzanu
1 cebulka ze szczypiorkiem
garść posiekanego koperku
sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, ja wrzucam je do garnuszka zalewam wodą i stawiam na gazie do zagotowania, gdy widzę że woda się gotuje, przykrywam garnuszek i odstawiam z gazu na 10 min jajka po tym czasie są już na pewno ugotowane na twardo.
Cebulkę i szczypiorek oraz koperek siekam drobno.
Jajka obieram ze skorupek i ścieram na tarce na dużych oczkach.
Łączę jajka z zieleniną i cebulką i dodaję majonez oraz musztardę - mieszam dobrze.
Całość doprawiam solą i pieprzem według uznania.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz