Pyszna karkówka na szybko na niedzielny obiad z dodatkiem buraczków i ziemniaczków - pycha
Składniki:
5 plastrów karkówki
mąka pszenna
sól i pieprz
cebula średnia
smalec lub olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso lekko rozbijamy, jeżeli mamy urządzenie do dziurawienia mięso to korzystamy z niego.
Mięso solimy i pieprzymy posypujemy obficie mąką.
Smalec mocno rozgrzewam i smażę mięso z obu stron na złoto, pod koniec tego smażenia gaz skręcam do minimum i delikatnie smażę już mięso pod przykryciem do miękkości - ok. 15- 20 min.
Cebulę kroję na półplasterki i smażę na złoto na innej patelni.
Mięso podaję z ziemniakami i buraczkami polane cebulką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz