Odwiedzin

niedziela, 9 listopada 2014

Karkówka pieczona z cebulką

Pyszna karkówka na szybko na niedzielny obiad z dodatkiem buraczków i ziemniaczków - pycha

Składniki:

5 plastrów karkówki
mąka pszenna
sól i pieprz
cebula średnia
smalec lub olej do smażenia


Przygotowanie:

Mięso lekko rozbijamy, jeżeli mamy urządzenie do dziurawienia mięso to korzystamy z niego.
Mięso solimy i pieprzymy posypujemy obficie mąką.
Smalec mocno rozgrzewam i smażę mięso z obu stron na złoto, pod koniec tego smażenia gaz skręcam do minimum i delikatnie smażę już mięso pod przykryciem do miękkości - ok. 15- 20 min.
Cebulę kroję na półplasterki i smażę na złoto na innej patelni.
Mięso podaję z ziemniakami i buraczkami polane cebulką.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz