Odwiedzin

sobota, 13 grudnia 2014

Dorsz pod cebulową pierzynką

Nieco inna wersja ryby, polecam kupić filet ze świeżego dorsza, dużo lepsza alternatywa dla tego suchego mrożonego :)

Składniki:

2 płaty dorsza
4 łyżki mąki pszennej lub razowej
duża cebula
3 jajka
2 łyżki musztardy
sól i pieprz

mąka pszenna
olej

Przygotowanie:

Dorsza kroimy na mniejsze kawałki solimy i pieprzymy.
Cebule siekamy i wraz z mąką pszenna (łyżkami), jajkami i musztarda łączymy na gęsta ale lejącą się masę.
Ryby obtaczamy w mące pszennej i w cieście i na gorącym oleju smażymy z obu stron pod przykryciem.
Podajemy z ziemnakami z wody i dowolną surówką.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz