Odwiedzin

niedziela, 21 grudnia 2014

Sałatka z kapusty pekińskiej i marynowanych pieczarek

Gdy zostanie nam kapusta....... np z sałatki gyros...... można zrobić inną sałatkę z tym składnikiem :)

Składniki:

4-5 liści kapusty pekińskiej
2 jajka
mała puszka kukurydzy
mała czerwona papryka
kilka marynowanych pieczarek
10 dag żółtego sera w kostce
10 dag szynki dowolnej w kostce
majonez
mały jogurt

Przygotowanie:

Liście kapusty, paprykę, pieczarki, ser i szynkę poszatkować.
Jajka ugotować na twardo i poszatkować drobno również.
Kukurydzę odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami oraz jogurtem i ew. majonezem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :)

1 kapusta pekińska ok. 500g 1 puszka kukurydzy (można mniej) 1 czerwona papryka (lub tyle ile nam zostało w lodówce) 3 jajka ugotowane na twardo słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 250-280 g) 10 sztuk marynowanych ząbków czosnku (można bez nich) kilka plasterków żółtego sera (np. gouda holenderska) kilka plasterków szynki (jaką lubimy) sól i pieprz do smaku

Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/salatka-z-kapusty-pekinskiej/
kapusta pekińska ok. 500g 1 puszka kukurydzy (można mniej) 1 czerwona papryka (lub tyle ile nam zostało w lodówce) 3 jajka ugotowane na twardo słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 250-280 g) 10 sztuk marynowanych ząbków czosnku (można bez nich) kilka plasterków żółtego sera (np. gouda holenderska) kilka plasterków szynki (jaką lubimy) sól i pieprz do smaku

Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/salatka-z-kapusty-pekinskiej/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz