Składniki:
4-5 liści kapusty pekińskiej
2 jajka
mała puszka kukurydzy
mała czerwona papryka
kilka marynowanych pieczarek
10 dag żółtego sera w kostce
10 dag szynki dowolnej w kostce
majonez
mały jogurt
Przygotowanie:
Liście kapusty, paprykę, pieczarki, ser i szynkę poszatkować.
Jajka ugotować na twardo i poszatkować drobno również.
Kukurydzę odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami oraz jogurtem i ew. majonezem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
1 kapusta pekińska ok. 500g
1 puszka kukurydzy (można mniej)
1 czerwona papryka (lub tyle ile nam zostało w lodówce)
3 jajka ugotowane na twardo
słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 250-280 g)
10 sztuk marynowanych ząbków czosnku (można bez nich)
kilka plasterków żółtego sera (np. gouda holenderska)
kilka plasterków szynki (jaką lubimy)
sól i pieprz do smaku
Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/salatka-z-kapusty-pekinskiej/
Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/salatka-z-kapusty-pekinskiej/
kapusta pekińska ok. 500g
1 puszka kukurydzy (można mniej)
1 czerwona papryka (lub tyle ile nam zostało w lodówce)
3 jajka ugotowane na twardo
słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 250-280 g)
10 sztuk marynowanych ząbków czosnku (można bez nich)
kilka plasterków żółtego sera (np. gouda holenderska)
kilka plasterków szynki (jaką lubimy)
sól i pieprz do smaku
Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/salatka-z-kapusty-pekinskiej/
Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/salatka-z-kapusty-pekinskiej/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz