Odwiedzin

niedziela, 26 lipca 2015

Tagiatelle z boczkiem, brokułem i bazyliowym pesto

Znalazłam na sklepowej półce zdrowy makaron z mąki graham, w lodówce znalazłam boczek i ulubionego brokuła a że pesto było już do zjedzenia to ugotowałam te oto danie.

Składniki:

20 dag makaronu tagiatelle (proponuje poszukać w sklepach innych odmian niż tej najzwyklejszej)
1/2 brokuła
10 dag boczku w plasterkach
mała cebula
ząbek czosnku
1/2 słoiczka pesto bazyliowego
oliwa z oliwek
sól
parmezan lub inny twardy ser

Przygotowanie:

Makaron i podzielonego na mniejsze części brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w cienkie paseczki, cebulę siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebule, po chwili dodajemy boczek, smażymy aż się lekko zarumieni.
Na patelnię dodajemy brokuła i pesto, mieszamy.
Do mieszanki wrzucamy makaron i razem smażymy.
Podajemy od razu posypane serem.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz