Odwiedzin

sobota, 22 sierpnia 2015

Kanapka nicejska

Mniam, mniam, mniam dla tych co lubią lub nie tuńczyka teraz jego nowa wersja :) kanapkowa.

Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach (nie siekany)
2 łyżki majonezu
pomidor malinowy
kilka liści szpinaku lub sałaty
kilka oliwek zielonych lub czarnych (bez pestek)
jajko na twardo
duża bagietka lub dwie mniejsze
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Tuńczyka odcedzić i połączyć z majonezem.
Bagietkę przekroić na pół i polać oliwa, wstawić do piekarnika do temp. 100 stopni aby była chrupka.
Pomidora umyć i pokroić w plastry.
Jajko obrać ze skorupki i pokroić w plasterki
Oliwki posiekać.
Bagietkę wyjąć z piekarnika, posmarować pastą z tuńczyka obie strony, położyć liście szpinaku, pomidora, jajko i oliwki i złożyć.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz