Wątróbka nie każdemu smakuje, mi osobiście chyba najbardziej nie podchodzą te wszystkie żyłki, stąd mąż przekonał mnie do drobiowej wersji tego podrobu w którym tych żyłek w porównaniu z wieprzową jego wersją jest o 99% mniej. Więc zapraszam na wypróbowanie.
Składniki:
30 dag wątróbki z kurczaka
duża cebula
masło klarowne lub olej
sól
mąka
Przygotowanie:
Wątróbkę czyścimy z żyłek i myjemy, delikatnie ją nacinamy i obtaczamy w mące.
Cebulę kroimy w piórka i na maśle klarownym smażymy na złoty kolor.
Na drugiej patelni obsmażamy z obu stron wątróbkę przez kilka minut, pod koniec obsmażania solimy.
Podajemy okraszone cebulką z dodatkiem ziemniaków i surówki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz