Dziś wypróbowaliśmy zupełnie nową wersję znanego wszystkim hamburgera, z jajkiem sadzonym :) polecam
Składniki:
40 dag karkówki wołowej zmielonej (gulasz jest za suchy)
sól i pieprz
mąka pszenna
4 jajka sadzone
4 bułki
średni pomidor
kilka liści sałaty
4 łyżki maojnezu
ser brie lub camembert
masło klarowne
Przygotowanie:
Bułki przeciąć na pół, pomidora i ser brie pokroić w plasterki a sałatę porwać.
Mięso z karkówki zemleć, dobrze posolić i popieprzyć, wyrobić 4 kule, spłaszczyć posypać mąką pszenną i każdy lekko naciąć nożem w każdą ze stron.
Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni góra-dół, wkładamy do niego bułki, żeby się zagrzały.
Mięso smażyć na patelni ma maśle klarownym po kilka minut z każdej ze stron pod koniec smażenia kładziemy na nie plasterki brie i wkładamy do piekarnika koło bułek.
W tym czasie smażymy jajka sadzone.
Ciepłe bułki smarujemy majonezem, kładziemy sałatę, burgera z brie, pomidora, jajko sadzone i przykrywamy bułka.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz