Odwiedzin

niedziela, 11 października 2015

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Uwielbiam tuńczyka i nowe sałatki z jego wykorzystaniem, oto jedna z nich.

Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym
3 jajka ugotowane na twardo
mała puszka kukurydzy i groszku zielonego
cebulka ze szczypiorkiem
2 łyżki majonezu
łyżka jogurtu
łyżka musztardy
kostka sera żółtego
szczypiorek lub natka do dekoracji

Przygotowanie:

Tuńczyka, kukurydzę i groszek odcedzamy.
Białka od żółtego oddzielamy.
Majonez łączymy z jogurtem i musztardą.
Cebulkę ze szczypiorkiem siekamy.
W miseczce układamy kolejno: starte białko z jajek, groszek zielony, tuńczyka, kukurydzę, cebulkę, starte żółtko i starty ser żółty.
Polewamy majonezem i dekorujemy szczypiorkiem lub natką.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz