Babeczki czekoladowe z gruszką

Pyszne czekoladowe babeczki znikają w oka mgnieniu. Sami spróbujcie.

Składniki na 14 babeczek:

100 gr mąki pszennej
50 gr kakao
150 gr cukru brązowego
płaska łyżeczka sody oczyszczonej

150 ml śmietanki 30%
150 gr masła
2 jajka 

duża gruszka
cynamon
gorzka czekolada

Przygotowanie:

Suche składniki (mąką, soda, cukier i kakao) połączyć i dodać do wszystkich połączonych ze sobą składników mokrych (śmietanka, roztopione masło, jajka).
Foremki do muffinek wypełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Gruszkę obrac i pokroić na kwałeczki.
Do foremek z ciastem powkładać kawałki gruszki, posypac odrobiną cynamonu i starta gorzką czekoladę.
Piec w temp. 180 stopni przez 20-25 min lub do suchego patyczka.

Smacznego :)



Komentarze

Prześlij komentarz