Odwiedzin

sobota, 21 listopada 2015

Hamburger z serem pleśniowym i czerwoną cebulą

Kolejna wariacja na temat hamburgera dziś z serem ale .... pleśniowym i cebulą ale ... czerwoną.

Składniki:

40 dag karkówki wołowej zmielonej (gulasz jest za suchy)
sól i pieprz
mąka pszenna
masło klarowne 


4 bułki
średni pomidor
kilka liści sałaty
4 łyżki maojnezu
ser pleśniowy niebieski
czerwona cebula


Przygotowanie:

Bułki przeciąć na pół, pomidora i cebulę pokroić w plasterki a sałatę porwać.
Mięso z karkówki zemleć, dobrze posolić i popieprzyć, wyrobić 4 kule, spłaszczyć posypać mąką pszenną i każdy lekko naciąć nożem w każdą ze stron.
Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni góra-dół, wkładamy do niego bułki, żeby się zagrzały. 
Mięso smażyć na patelni ma maśle klarownym po kilka minut z każdej ze strony.
Bułkę smarujemy majonezem, kładziemy sałatę i hamburgera, na to plaster pomidora pokruszony ser pleśniowy i cebulę a na koniec bułkę posmarowaną majonezem.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz