Odwiedzin

niedziela, 8 listopada 2015

Pstrąg z masełkiem czosnkowo-koperkowym

Kolejna wariacja na temat pstrąga, ponieważ często jest w promocji to i tez tak samo często jest na naszym  stole.

Składniki:

2 pstrągi patroszone
5 dag masła miękkiego
2 łyżki koperku posiekanego
ząbek czosnku
sól i pieprz czosnkowy
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Pstrąga oczyszczam z łusek, sole i pieprzę z obu stron.
Masło łączę z posiekanym koperkiem, i startym lub rozgniecionym czosnkiem.
Pstrąga faszeruję masełkiem od środka i na zewnątrz.
Wykładam do naczynia posmarowanego oliwą  i zapiekam ok 10-15 min w temp. 180 stopni.
Najlepiej smakuje z ziemniaczkami zapiekanymi i  brokułem na parze z dodatkiem jogurtu.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz