Odwiedzin

sobota, 12 grudnia 2015

Kanapka z awokado i boczkiem

Och jak ja uwielbiam kanapki. Najlepsze te wymyślone szybko.

Składniki:

2 ciabatty lub dowolne inne bułki
oliwa
2 łyżki majonezu
garść szpinaku świeżego
4 plastry boczku lub bekonu
1/2 awokado
mały pomidor

Przygotowanie:

Bułki przekrajamy na pół smarujemy oliwą i zapiekamy ok 5 min w piekarniku w temp: 100 stopni.
Szpinak myjemy osuszamy, pomidora kroimy w plasterki a boczek rumienimy na patelni.
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Gdy bułki są już chrupkie wyciagamy je i smarujemy majonezem, nakładamy kolejno szpinak, pomidora, boczek i awokado.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz