Odwiedzin

sobota, 19 grudnia 2015

Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą

Oj pyszne to było spaghetti, pyszne, napewno je jeszcze powtórze bo wymiata w mojej kuchni inne przepisy na spaghetti.

Składniki:

20 dag makaronu spaghetti
200 gr szpinaku świeżego baby
ząbek czosnku
mała cebula
łyżka masła
150 ml śmietany
100 gr gorgonzoli
oliwa 

Przygotowanie:

Makaron spaghetti  gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy  posiekaną cebulę i starty czosnek.
Chwilkę smażymy po czym dodajemy umyty i pokrojony szpinak i masło.
Do szpinaku doelwamy śmietanę i wrzucamy pokruszoną gorgonzolę, chwilkę gotujemy.
Makaron odcedzamy i mieszamy na patelni ze szpinakiem.
Odrazu podajemy.

Samcznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz