Odwiedzin

niedziela, 13 marca 2016

Łosoś z salsą z awokado

Oj łososia po prostu uwielbiam i jest praktycznie co tydzień w piątek u mnie na talerzu.

Składnik:

30 dag łososia świeżego ze skórą
pomidor średni
awokado
1/4 cebuli czerwonej
łyżka soku z cytryny lub limonki

oliwa z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:

Łososia obrać z łusek, posolić i popierzyć, smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron.
Pomidora sparzyć, obrać, miąż pokroić w kostkę.
Awokado obrac i również pokroić miąż.
Cebulę posiekać.
W miseczce wymieszać, pomidora z awokado, cebulą sokiem z cytryny.
Łososia podawać z ryżem i salsą.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz