Odwiedzin
niedziela, 3 kwietnia 2016
Sałatka z brokułem i sosem czosnkowym
Brokuł jest częstym gościem na naszych talerzach, dziś chciała zjeść go w innej nieco wersji jak tylko gotowana.
Składniki:
1/2 główki brokuła
4 kromki czerstwego chelba, lub chleba tostowego
1/3 papryki czerwonej
1/2 sera camembert
mix sałat ( u mnie lodowa ze szpinakiem)
oliwa z oliwek
1/2 małego opakowania jogurtu grecki
1/2 małego opakowania jogurtu zwykłego
1/2 czosnku
łyżka majonezu
Przygotowanie:
Oba jogurty i majonez mieszamy razem, dołączamy starty czosnek.
Brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Chleb kroimy w kosteczkę i na oliwie podsmażamy do zrumienienia.
Na talerzach rozkłądamy sałaty, paprykę kroimy w paseczki, camamebert kroimy w plasterki.
Na sałacie rozkładamy paprykę, odcedzonego brokuła, camembert I grzanki, polewamy sosem czosnkowym i podajemy.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz