Odwiedzin

niedziela, 16 października 2016

Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kolejna wersja makaronu ze szpinakiem i łososiem z dodatkiem suszonych pomidorów i brokuła.

Składniki:

20 dag makaronu tagliatelle
3 trójkąty serka topionego
200 ml. śmietany 30%
żółtko
skórka z cytryny
100 gr łososia wędzonego
200 gr szpinaku
1/4 brokuła
2 suszone pomidory
mała cebulka
ząbek czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
parmezan
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

W misce roztrzepujemy, śmietanę 30% z żółtkiem, solą, pieprzem, gałką, posiekanym pomidorem suszonym i startą skórką z cytryny.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, pod koniec gotowania wrzucamy pokrojonego brokuła.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę, i czosnek.
Dodajemy umyty szpinak i dusimy razem do miękkości szpinaku.
Do szpinaku dodajemy posiekanego łososia i odcedzony makaron z brokułem.
Całość podlewamy masą jajeczno-śmietanowa i wrzucamy serki topione, chwilę razem dusimy aż sos zgęstnieje.
Podajemy posypane parmezanem.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz