Odwiedzin

sobota, 12 listopada 2016

Quesadilla z kurczakiem i szpinakiem

Smaczna przekąska, szybka w wykonaniu i w sam raz dla niespodziewanych gości.

Składniki:

4 plastry tortilli
2 garście szpinaku
ząbek czosnku
1/2 małej cebuli
oliwa z oliwek
1/2 piersi z kurczaka
1/2 papryki czerwonej
ser chedar
sól i pieprz
przyprawa do kurczaka lub meksykańska

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, solimy, pieprzymy i doprawiamy przyprawą meksykańską/do kurczaka.
Kurczaka smażymy ze wszystkich stron na oliwie z oliwek.
Paprykę kroimy w cienkie plasterki.
Na patelni po kurczaku podsmażamy chwilkę posiekany czosnek wraz z posiekaną cebulą, wrzucamy szpinak i chwilkę aż do wyparowania ew. wody ze szpinaku smażymy.
Grzejemy patelnie grilową.
Na tortilli kładziemy kolejno: warstwa chedara startego, szpinak, papryka, kurczaka, ser chedar, tortilla.
Na patelnie kładziemy quesadille i opiekamy z obu stron na złoty kolor.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz