Odwiedzin

środa, 3 października 2012

Zapiekanka rybna z makaronem i warzywami

Składniki:

20 dag makaronu świderki
4 płaty ryby ja miała solę
2 pomidory
1 mały brokuł
1 papryka
2 jajka
mała śmietana 18%
ser żółty do posypania
sól, pieprze

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki a następnie kroimy drobno, odciskając ich sok w miarę możliwości.
Paprykę bez pestek, brokuła bez nóżki i rybę kroimy drobno, solimy i pieprzymy
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, wsypujemy makaron, warzywa z rybą i całość zalewamy roztrzepanym jajkiem ze śmietaną.
Zapiekamy ok. 40 min w temp. 180 stopni, pod koniec pieczenia posypując startym serem żółtym.

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak patrzę na to zdjęcie to faktycznie samo danie wygląda bardzo apetycznie. Muszę przyznać, że ja także jestem wielkim zwolennikiem jeśli chodzi rybę i w szczególności łososia. Najczęściej zamawiam go od https://mowisalmon.pl/produkty/ gdyż zależy mi na jakości oraz świeżości ryby.

    OdpowiedzUsuń