Zapiekanka rybna z makaronem i warzywami

Składniki:

20 dag makaronu świderki
4 płaty ryby ja miała solę
2 pomidory
1 mały brokuł
1 papryka
2 jajka
mała śmietana 18%
ser żółty do posypania
sól, pieprze

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki a następnie kroimy drobno, odciskając ich sok w miarę możliwości.
Paprykę bez pestek, brokuła bez nóżki i rybę kroimy drobno, solimy i pieprzymy
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, wsypujemy makaron, warzywa z rybą i całość zalewamy roztrzepanym jajkiem ze śmietaną.
Zapiekamy ok. 40 min w temp. 180 stopni, pod koniec pieczenia posypując startym serem żółtym.

Smacznego :)

Komentarze

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak patrzę na to zdjęcie to faktycznie samo danie wygląda bardzo apetycznie. Muszę przyznać, że ja także jestem wielkim zwolennikiem jeśli chodzi rybę i w szczególności łososia. Najczęściej zamawiam go od https://mowisalmon.pl/produkty/ gdyż zależy mi na jakości oraz świeżości ryby.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz